Чернігів став одним із 12 міст України та Польщі, де цієї зими проходив XIX Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики JAZZ BEZ.

Ще одну знакову подію, що відбулася наприкінці 2019 року варто згадати.

Чернігів став  одним із 12 міст України та Польщі, де цієї зими проходив XIX Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики JAZZ BEZ with Marek. На фестиваль з’їхались гурти з абсолютно різних країн, яких об’єднує одне – любов до створення справді якісної музики: для чернігівців та гостей міста грали польський гурт – Organic Noises та хлопці з США – Yes! Trio. ГО «ЧЕ СТУДІЯ» вперше доклалася до організаціїї цього фестивалю у Чернігові.

Organic Noises відіграли одразу кілька композиції з елементами народної та традиційної музики Болгарії та Польщі, все це виглядало доволі сучасно та органічно, як для джазового фестивалю.

Також, одну зі своїх композицій Organic Noises присвятили геноциду вірмен. Вийшов дуже зворушливий виступ, який однозначно запам’ятався кожному із гостей фестивалю.

Продовжували, і власне завершували вечір джазу в Чернігові, інтернаціональний гурт із США – Yes! Trio. Ці хлопці створили по-справжньому класичний джаз-бенд, в якому кожен із них є самодостатнім музикантом зі своїм стилем, але цим самим вони доповнювали один одного. Під час виконання кожної композиції можна було побачити, як самі музиканти кайфують від свого виконання, і це неодмінно знаходили свій відгук серед гостів фестивалю у вигляді частих овацій.