Творча Агенція “Че Студія» провела всьоме міжнародний фестиваль Chernihiv Jazz Open.

 

“Це був неперевершений уік-енд!” – саме так одним реченням, цитуючи допис у фейсбуку, можна сказати про сьомий фестиваль Chernihiv Jazz Open, який щойно завершився в Чернігові. Вдень – колективи відкритої Зеленої сцени фестивалю, вулична їжа, місцеве пиво, виставки, ярмарок сувенірів та тепле осіннє стародавнє місто, а ввечері – головна сцена з міксом класичного, самобутнього та неординарного джазу – таким запам’ятався Chernihiv Jazz Open 2016.

 

Гостями основної сцени фестивалю були дует з Франції – Самюель Берто та Станко Марінковіч, співак Харрісон Янг зі Сполучених Штатів Америки, Україну представляв бенд Усеіна Бекірова разом з прекрасною Іванкою Червінською. Хедлайнером фестивалю стала надзвичайна Ніно Катамадзе з групою INSIGHT в супроводі струнного квартету, яка примусила публіку просто шаленіти від музичного задоволення. Викликаючи співачку на біс, глядачі аплодували та гупотіли так, що трохи не розвалили приміщення місцевого драмтеатру.

Своїми музичними емоціями на денній відкритій сцені ділилися: DJ Boochyaman (Київ), Bag Pack (Чернігів), Cherkassy Jazz Quintet (Черкаси), Orrganizmo Iliya Eresko Band (Київ), F Trio (Чернігів), Kiev Tango Project (Київ), Dogma (Київ). Було все, що має бути на міському відкритому джазовому фестивалі: посмішки, сонце, жива музика і навіть танці.

Зараз Chernihiv Jazz Open прощається до наступного року, де знову будуть осінь, бабине літо і джаз! А команда ГО “Че Студія» готується до зимового сезону.

 

Фото: Валерій Сенчук, Вадим Гаркуша, Анастасія Ятченко.