Стажування у Польщі.

Керівник ГО «ЧЕ СТУДІЯ» Федоренко Олександра стала учасником стажування  від Центру  «Ахалар» та Хельсинського Фонду з прав людини. Учбова програма була присвячена місцевим ініціативам- «Пульс Міста»  на прикладі столиці Польщі-Варшави.

20160621_183829

Учасники стажування відвідали Хельсинський  Фонд з Прав Людини,  Мастерську Duży Pokój (www.duzypokoj.org),  галерею «Аптека мистецтва»- відкриті  двері для людей з обмеженими можливостями (www.aptekasztuki.eu) .  Зустрілись з директором  Громадської  бібліотеки «Зупинка Книжка» Катаржиной  Урбанович  (www.bpochota.waw.pl/index.php/placowki/113-biblioteka-przystanek-ksiazka). Обговорили механізм  взамодії громади в рамках бюджета участі на прикладі Варшави.  Агнешка  Завдська –представник  воєводи в сфері равенства,  народних та  етнічних меншинств  розповіла про вирішення питань, пов’язаних  з правами меншин на території Польщі, у тому числі й українців.

Яскарава зустріч відбулась  з Томашем Теодорчиком та Агнешкою Врублевською з Академії психологиї. Тема- процесс вирішення  конфликтів у сучасному суспільстві, тема, що є дуже болючою для України– (akademiapop.org).

Не менш цікава зутріч на тему «Навіщо потрібні ЗМІ?» на прикладі Фонда «Даємо дітям силу» відбулась з Монікою Згурською.  Наприкінці стажування, учасники обговорили побачені фільми від WATCH DOCS-фестивалю документальних фільмів з прав людини.

 

Програма стажування була побудована так, аби кожен учасник зміг на власному досвіді відчути Варшаву, зрозуміти як та чим живе місто, городяни,  як працює інфраструктура, закони. Цікавий досвід, корисні висновки та нові контакти.